Poradenství ve fázi výběru domu a řešení projektu

Už ve fázi výběru domu a jeho následném řešení je dobré předem vyhodnotit vaše požadavky, sepsat si nároky na pořizované bydlení a dobře uvážit kolik do nového projektu můžete vložit peněz, aniž byste se příliš zadlužili nebo museli řešit nepříjemné kompromisy. Poradenská firma pracuje s velkou výhodou. Dlouhodobě se pohybuje v dané problematice, může vám dát k dispozici profesionální zkušenost a také nezbytný nadhled.

Každá rodina řeší zásadní otázku v realizaci bydlení. Dlouhodobým trendem a také nejkomfortnější variantou je pořízení vlastního domu. Můžete vytvořit ideální prostor pro každého člena rodiny, máte k dispozici soukromí a samozřejmě investice do nemovitosti nejlépe zhodnotí vaše finance. Už ve fázi výběru domu a jeho následném řešení je dobré předem vyhodnotit vaše požadavky, sepsat si nároky na pořizované bydlení a dobře uvážit kolik do nového projektu můžete vložit peněz, aniž byste se příliš zadlužili nebo museli řešit nepříjemné kompromisy.

Objektivní nadhled

Poradenská firma pracuje s velkou výhodou. Dlouhodobě se pohybuje v dané problematice, může vám dát k dispozici profesionální zkušenost a také nezbytný nadhled. Vytipované projekty může pomoci vyhodnotit jak z pohledu náročnosti úprav, ale i atraktivity lokality, občanské vybavenosti místa a dalších bodů. Vaše původní nadšení může snížit realistickým komentářem, ale může tím také předejít pozdějšímu zklamání nebo navýšení nákladů.

Reálný odhad celkových nákladů

Při pořizování domu nemůžete pracovat pouze s kupní cenou. Každý objekt je nutné alespoň minimálně upravit. V případě pořízení nedokončeného nebo staršího projektu sice ušetříte v pořizovací ceně, ale musíte počítat s dostatečným fondem pro opravy a dokončení. Poradenská firma vám i zde může nabídnout reálná čísla. Zhodnotí potřebné rozsahy úprav, připraví cenový odhad a postaví vás před konkrétní cenovou rozvahu. Výhodou spolupráce s poradenskou firmou je pak samozřejmě i možná návaznost. Firma může převzít stavební dozor, doporučí vám osvědčené řemeslné nebo stavební firmy a i v rámci vyhodnoceného projektu doporučí optimální pracovní postupy nebo materiály.

Využití prostor a jejich změny v dlouhodobém horizontu

Vždy je důležité nahlížet na pořizovaný objekt s odstupem let. Každá rodina se vyvíjí, nejen tím, že děti rychle proměňují své potřeby a vyžadují v průběhu let jiný prostor. Současné potřeby rodiny doznají změn ve všech ohledech. I zde vám poradenská firma může posloužit zásadní radou. Seznámí vás s realizovatelnými změnami, které je možné v daném objektu provést. Upozorní na základní uzpůsobení, které je neměnné nebo v případě změn vyžádá vysoké náklady. Vyhodnotí stav základní konstrukce, střechy, omítek, oken nebo i okapových systémů. Každý detail je důležitý a rozhoduje o životnosti domu i vašem pohodlí. Předloží před vás jasný plán, který vyčíslí jak kvalitní je stavba v době pořízení a které úpravy vás v horizontu příštích let nutně čekají. Nekupujte zajíce v pytli. Nechte si předem provést odbornou analýzu a rozhodněte se pro dům, který opravdu splní vaše očekávání a místo nepříjemných překvapení vám přinese skutečnou radost a zastřeší váš společný rodinný život.

« Zpět na přehled článků